Selasa, 18 Oktober 2011

Ambillah UUM, Kedah dan Kelantan Sebagai Iktibar Kerakusan PAS


Penysarah Kanan Kolej Undang-Undang Kerajaan dan Pengajian Antarabangsa Universiti Utara Malaysia (UUM), Dr. Mohd. Azizuddin Mohd. Sani telah menegaskan bahawa Terengganu akan rugi jika pilih PAS ini berikutan pengalaman UUM sendiri yang terkesan dengan pemerintahan PAS di Kedah yang suka berjanji manis kepada rakyat tetapi menekan pihak lain pula.

Sila baca di sini mengenai luahan beliau.

Bagi Taming Sari apa yang diutarakan oleh pensyarah dari IPT di utara itu memang tepat dan seharusnya pengalaman Kedah perlu dijadikan teladan.

Terengganu juga sepatutnya mengambil iktibar atas nasib rakyat Kelantan yang lebih 20 tahun diperbodohkan oleh PAS. Perkara ini tidak perlu disanggah oleh orang-orang luar kerana mereka tidak tahu apa yang berlaku di Kelantan.

PAS Kelantan sibuk menjaja di merata negeri mengatakan Kerajaan Persekutuan (BN) telah menganaktirikan Kelantan walaupun fitnah itu tidak benar kerana Kelantan antara negeri yang menerima peruntukan tertinggi di bawah Jabatan Pembangunan Persekutuan Kelantan. Mereka kata BN kejam kerana tidak membayar royalti sedangkan apa yang ditakutkan BN, jika ia disalurkan melalui PAS Kelantan, mereka akan mengelapkan duit itu. Kerisauan ini adalah berasas berdasarkan habis segala peruntutkan negeri yang terhasil dari hasil balak dan ladang rakyat jarang sekali dijelmakan untuk pembangunan negeri Kelantan. PAS hanya mengharapkan Kerajaan Pusat membangunkan negeri itu.

Lihatlah perlbagai masalah yang dipaparkan di media massa terutama isu air di Kelantan yang tidak berkesudahan. Jadi Tamingsari menyeru seluruh rakyat Malaysia terutama di Kelantan, Kedah, Perak dan Terengganu WAJIB untuk tolak sebuah parti munafik yang berselindung dengan wajah Islam sedangkan di dalam mereka penuh dengan kerosakan dan mazmumah.

Janganlah kita gadaikan masa depan kepada orang yang hanya tahu bermadah tetapi suka berhelah.

Wallahhua'alam.

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif