Ahad, 23 Oktober 2011

DS Najib Terbaik!


Dato' Sri Najib Tun Razak adalah contoh pemimpin terbaik alaf ini yang nampak diraut wajahnya ikhlas untuk memperjuangkan nasib rakyat. Dikala suara-suara sumbang di dalam Barisan Nasional mempersoalkan kebolehannya untuk membaiki bahtera BN yang berlubang akibat kecuaian bekas nakhoda lama, Tun Abdullah, DS Najib tetap tabah dan cekal. Buktinya kini, semuanya semakin pulih.

Lihatlah kita dengan mata hati, bagaimana DS Najib menilai kelompangan yang masih ada ditinggalkan oleh Tun Mahadhir dalam misi mencapai wawasan 2020. DS Najib terus berani melangkah menutup lompang-lompang itu. Era Mahadhir tidak sehebat era Najib kerana era ini sering kali dirempuh globalisasi. Rakyat boleh berubah arah dalam tempoh beberapa saat sahaja kerana maklumat sentiasa dihujung jari. Apa yang perlu dijaganya kini hanyalah ketelusan. Ini lah yang sering kita dapat di dalam setiap dasar yang diumumkan DS Najib. Anda bayangkan di dalam Twiteer dan Facebooknya rakyat diajak berbincang mengenai dasar-dasar itu. Dari sekecil-kecil taraf boleh memberi pandangan tanpa segan silu.

Tamingsari sendiri amat berminat dengan cara politik anak Tun Abdul Razak ini. Dia suka mengamalkan konsep "bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian."

DS Najib bijak menilai situasi dan prestasi, kekuatan lawan dijamahnya dengan kelembutan. Kerakusan musuh disambutnya dengan ketenangan sehinggakan ramai yang tertanya-tanya DS Najib ini lenakah tidur malamnya?

Pada awalnya lagi dia sudah menerima tempias serangan lawan apabila difitnah ada kaitan dengan pembunuhan Altantuya. Serangan fitnah kepadanya terus bertali arus sehinggalah yang terbaru, dia dikatakan ada kaitan dengan kes liwat Anwar Ibrahim. Walaubagaimanapun, DS Najib terus tenang dan dihadapinya semua ini dengan penuh ketabahan.

Biarlah juak-juak Anwar terus menerus memfitnahnya, dia cekal dan terus berdiri teguh. Tamingsari sendiri pernah berkata kepada kawan-kawan seperjuangan, DS Najib ini, semakin ramai orang membencinya, semakin ramai yang menyayanginya. Semakin ramai yang mengejinya semakin ramai yang datang memuji dan memberi penghargaan kepadanya. Pembaca boleh menilai sendiri kata-kata ini. Kalau kita lihat dan fikirlah secara lojik, siapa yang dilihat lebih berkredibiliti dan berkeyakinan. Pada Anwar, jauh pangang dari api. Bercakap sahaja pandai, tetapi suka main belakang.  

Strategi politik seperti yang diamalkan DS Najib memang persis yang dilakukan bapanya. Disebabkan itu, setiap kali Anwar cuba memfitnah, semakin terserlah kebodohan dan kejelikan Anwar itu sendiri. Ketenangan yang ada pada wajah DS Najib menimbulkan rasa curiga rakyat kepada penipuan Anwar tambahan pula dilihat muka Anwar yang berkerut dan semakin hodoh itu.

Tamingsari sentiasa mendoakan supaya DS Najib terus menerus mendapat rahmat dari Allah dan diberi hidayah untuk terus memerintah dengan adil dan saksama disamping diberi ketabahan dalam menghadapi segala tomahan dan fitnah.

Wallahhua'alam.

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif