Khamis, 24 November 2011

Orang Kelantan Mengila Di Hadapan TS Muhyiddin Yassin Semalam

Bagaikan suatu kejutan apabila melihat sambutan rakyat Kelantan di Tanah Merah dan Machang semalam menanti kehadiran pemimpin no. 2 negara iaitu TS Muhyiddin Yassin, Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Apa yang berlaku semalam memang tidak dijangka kerana hujan yang mencurah-curah serta beberapa kawasan lain yang sudahpun ditengelami air dijangka akan mencacatkan jumlah kehadiran. Memang semangat rakyat Kelantan bagaikan berubah apabila sanggup juga hadir ke program bersama TPM ini walaupun beberapa jalan terpaksa di tutup kerana air sudah melimpah. Mereka juga sanggup beratur panjang dan meletak kereta lebih dua kilo meter semata tidak mahu terlepas dari menemui pemimpin kesayangan mereka itu.

Tamingsari amat yakin, gelombang merah yang dilaungkan Tok Pa sudah meresap dijiwa anak-anak Kelantan yang mahukan perubahan demi kesejahteraan hidup rakyat di sini. Sememangnya PAS ternyata gagal membawa arus pembaharuan kerana lebih 20 tahun mereka memerintah Kelantan, kemudahan paling asas pun tidak mampu mereka sediakan dengan sempurna.

Pemimpin PAS sesat itu lebih banyak berbicara dari berkerja. Rakyat dibiarkan menderita dan tidak ada pun sedikit rasa kasihan dijiwa mereka tentang nasib golongan bawahan. Semua tindakan mereka lebih kepada kepentingan politik dan orang yang mereka bantu pasti telah dipilih bulu. Sedangkan mereka pemimpin PAS hidup mewah dan berkereta besar. Rakyat dibiar makan pasir, beratap langit, berlantai tanah dan berdinding buluh.

Inikah perjuangan "Membangun Bersama Islam" yang mereka perjuangkan sedangkan hakikat sebenarnya mereka lebih percaya kepada "Membangun PAS Mempergunakan Islam".

Isyarat sambutan kepada TS Muhyiddin semalam satu petanda jelas akan kebangkitan rakyat Kelantan menumbangkan kerajaan zalim PAS dibawah pemerintahan fUlamak mereka, Nik Ajis.

Wallahhu'alam.

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif