Sabtu, 12 November 2011

PAS Zaman Haji Hadi "Cintakan Dunia Takutkan Mati".


Presiden PAS sebelum Hj. Hadi adalah Ustaz Fadzil Noor. Arwah meninggal dunia akibat kompilasi jantung pada 23 Jun 2002 dikala ramai lagi orang yang dambakan kepimpinan dan ilmunya. Tamingsari sendiri kagum dengan perwatakan arwah dan dikala arwah terpilih sebagai Ketua Pembangkang di Parlimen, arwah begitu konsisten berwatakkan pembangkang dan apa sahaja dasar kerajaan yang menyalahi hukum Islam, arwah tegur dengan penuh bijaksana dan berhikmah.  

Namun, PAS kini dilihat semakin jauh tersasar. Tersasar di dalam erti kata, mereka sudah tidak konsisten dengan asas perjuangan mereka lagi.

Beberapa isu yang umum sedia ketahui, kebanyakkan keputusan PAS lebih mendahulukan kepentingan politik berbanding tuntutan Islam itu sendiri. Contohnya, Islam mengajar umatnya untuk bersatu padu demi meningkatkan kekuatan sesama kita namun PAS mengalakkan perpecahan. Lebih teruk lagi mereka mengunakan agama mencipta jurang lebih besar kepada hubungan sesama Islam apabila melabelkan mereka yang tidak menyokong PAS adalah kafir. Perkara ini benar-benar menimbulkan keraguan di kalangan masyarakat Islam sekarang ini yang rata-ratanya semakin jahil. 

Paling asas punca kerosakan mentaliti mereka adalah kerana mereka bersahabat dengan musuh Islam iaitu Kafir Harbi, DAP dan munafik dari PKR. Inilah perkara yang mengukuhkan hujah apabila PAS sanggup mengadaikan prinsip memperjuangkan Islam di bumi Malaysia ini semata takut DAP dan PKR mensabotaj mereka di dalam Pakatan Syaitan. 

PAS dulunya berani berdiri di atas kaki sendiri dan bebas melaksanakan hukum sendiri tanpa perlu sokongan sesiapa. Namun PAS kini sanggup mengenetepikan hukum Islam walaupun terang-terangan sekutu mereka telah menghina Islam. PAS sanggup menghalalkan penghinaan itu dan sekali lagi perkara ini menimbulkan keraguan di kalangan masyarakat Islam sekarang ini yang rata-ratanya semakin jahil.

PAS makin tepat lebih sayangkan politik dunia, dan penyakit itu menyebabkan mereka takut mati kerana mati hanya akan merosakan kenikmatan mereka mengecapi kekayaan dunia. PAS tidak sanggup lagi berjuang atas prinsip kebenaran kerana bagi mereka kebenaran hanya akan menghalang mereka mengapai cita-cita menakluk Putrajaya. 

Wallahhua'alam.

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif