Ahad, 4 Disember 2011

Kit Siang "Marah" UMNO Serang DAP!


Sudah tiba masanya UMNO menunjukkan taring. Kesabaran yang dipegang selama ini bagaikan hilang. Walaupun perhimpunan Agong UMNO 2011 ini dihadiri oleh mereka yang ada kepentingan dikalangan parti namun kesempatan diambil oleh semua pembahas termasuk pemimpin tertinggi untuk meluahkan apa yang terbuku di dalam hati. Ini kerana liputan persidangan diadakan secara meluas di media-media massa arus perdana dan pembangkang.

Ruang terbaik buat pemimpin UMNO menyatakan pendirian UMNO mewakili orang Melayu di persidangan kali ini hangat diperkatakan. Satu persatu hujahan mereka ditayangkan di media arus perdana, sekurang-kurangnya rakyat sedar apakah sebenarnya helah pembangkang terutama kejahatan musuh utama orang Melayu iaitu DAP laknattullah. 

Orang yang paling lantang sekali mengherdik DAP adalah TS Muhyiddin sendiri selaku Timbalan Presiden UMNO. DAP dianggap sebagai pengkhianat dan pencetus kerosakkan kepada keharmonian kaum di dalam negara. DAP adalah parti super Rasis yang terang-terangan menghina dan membakulsampahkan hak-hak orang Melayu dari apa jua dasar yang mereka lakukan di negeri-negeri dibawah pemerintahan mereka. Kesucian agama Islam cuba mereka cabuli dengan membaca ayat-ayat Allah tanpa tajwid dan menafsirkannya sesuka hati. Orang Islam pula cuba dimurtadkan. 

Tindakan TS Muhyiddin ini menghadirkan rasa kurang senang Penasihat DAP, Lim Kit Siang. Lalu dia mengariskan siapa sebenarnya pengkhianat dan menuduh UMNO sebagai agen pepecahan rakyat dengan membawa elemen kebencian kepada DAP. UMNO juga dituduh cuba mewujudkan suasana tegang antara kaum dan agama apabila melabelkan DAP cuba memurtadkan orang-orang Melayu. Ikuti luahannya disini. 

Bagi Tamingsari, Lim Kit Siang kini tidak berpaksi kepada kebenaran dan hanya mahukan simpati rakyat selepas segala tembelang mereka didedahkan UMNO. Kit Siang lupa, apa yang DAP telah lakukan kepada orang-orang Melayu di P.Pinang akan menjadi satu inspirasi kepada orang Melayu untuk menolak mentah-mentah parti itu dari kamus pilihan orang Melayu di PRU13. Orang Melayu bukan buta, bukan pekak dan bukan tuli untuk menilai perjuangan sesat dan jahat DAP ini.

Tidak perlulah Kit Siang membalik kata kerana tidak akan sesekali orang Melayu menyerahkan negara yang tercinta ini kepada super Rasis seperti DAP yang hanya akan menjerut leher orang Melayu itu sendiri.

Wallahhu'alam.

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif