Ahad, 4 Disember 2011

Matangkah Berpolitik Jika Memilih UMNO?

Meremang bulu tengkok melihat setiap perwakilan UMNO melaungkan "hidup UMNO" ketika Majlis Pengulungan oleh Ketua sayap, Naib dan Timbalan serta Presiden UMNO di Perhimpunan Agong UMNO yang berakhir semalam. Ikrar yang dilafaskan oleh perwakilan yang dipimpin oleh Timbalan mengukuhkan lagi semangat orang UMNO untuk berjuang di peperangan pilihanraya umum ke-13.

Orang Umno termasuk presidennya begitu yakin, orang Melayu semakin sedar, bahawa jika UMNO tiada, maka kesucian agama Islam akan ternoda, nasib bangsa Melayu tidak terbela dan kedaulatan Raja-Raja Melayu bakal tergugat. Perkara ini bagi Tamingsari bukan satu omongan atau rencah politik yang saja-saja diadakan UMNO, tetapi lihatlah realitinya di negeri-negeri dibawah pemerintahan Pakatan Rakyat, salah satu atau ketiga-tiga perkara tersebut pasti berlaku.

Contoh di Selangor, PKR Selangor begitu biadap dengan Sultan Selangor. Adun Sri Muda-nya begitu lantang mengkritik Sultan Selangor dan barisan kepimpinan negeri sanggup membelakangkan Sultan atas setiap keputusan diperingkat negeri. Soal agama Islam juga diabaikan malah mereka menjadi agen kepada pihak gereja untuk memurtadkan orang Islam di Selangor. Nasib rakyat Selangor langsung tidak terbela malah mereka bakal berdepan dengan masalah air pada 2014 tanpa ada usaha bersepadu dari mereka untuk mengatasi masalah itu.

Di Kelantan, PAS terang-terangan mengabaikan tangungjawabnya bagi memastikan bekalan air bersih disalurkan kepada rakyat Kelantan. PAS melacurkan Islam demi kepentingan politik mereka dan sanggup membiarkan rakyatnya yang terdiri 90% adalah orang-orang Melayu Islam hidup tanpa kemudahan asas yang sempurna.

Di Pulau Pinang, nasib orang Melayu makin kelam. Satu persatu kepentingan orang Melayu dinodai DAP. Ia termasuklah hak milik tanah, rumah dan perniagaan orang Melayu dianaktirikan mereka tanpa ada belas ehsan. DAP memamirkan wajah sebenar mereka yang anti Islam apabila sanggup mengeluarkan arahan supaya masjid-masjid di P. Pinang tidak memasang bacaan suci AlQuran sebelum azan subuh serta meminta azan subuh diperlahankan.

Beginilah yang berlaku kepada negeri-negeri dibawah DAP, PAS dan PKR yang tidak bercirikan apa yang dikehendaki perlembagaan dan orang-orang Melayu itu sendiri. Malang seribu kali malang, di dalam Pakatan Rakyat, orang Melayu bagai dibelenggu dan tidak berani bersuara takkala DAP begitu garang menyergah orang-orang Melayu bagi memenuhi nafsu serakah mereka. DAP juga kini semakin berani masuk campur di dalam urusan orang-orang Melayu dan agama Islam serta sama-sama cuba membuat keputusan berkaitan orang Melayu dan Islam. 

Inikah ciri-ciri kerajaan yang kita mahu untuk mengantikan UMNO dan BN jika benar anda mahu menyokong peralihan kerajaan pada PRU13? Bagi Tamingsari orang Melayu hanya cuba menjerut leher mereka sendiri jika berbuat demikian.

Jelas dan terbukti orang Melayu hanya terbela jika memilih UMNO kerana UMNO muktahir kini sudah berjaya memartabatkan bangsa itu ke persada antarabangsa. Jasa UMNO juga telah banyak melahirkan ramai cendiakawan Melayu yang kini berkhidmat di dalam dan luar negara. Agenda Melayu adalah tajuk utama setiap kali ada dasar baru yang diperkenalkan demi memastikan kelangsungan penguasaan orang-orang Melayu di tanahair tercinta ini. Seharusnya kita terus mempercayai UMNO untuk menjadi wadah perjuangan Melayu hari ini dan selamanya.

Wallahhu'alam.

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif