Sabtu, 17 Disember 2011

"Seketeriat Ulama Dan Umara" Membunuh Terus Kerier Politik PAS


Seluruh ulama, umara, imam dan pendakwah bebas berkumpul di PWTC semalam bagi membentuk satu suara yang bakal digunakan oleh pemerintah menilai serta menokok tambah atas segala dasar yang diadakan. Cadangan dari DS Najib iaitu mahu perhimpunan itu menjadi titik awal pembentukkan Sekateriat Ulama dan Umara Malaysia disambut baik semua pihak kerana inilah yang ditunggu-tunggu oleh pencinta dakwah.

Ramai dikalangan mereka yang dulunya bersama PAS kini sudah bergantung tidak bertali selepas melihat PAS semakin jauh tersasar dari asas perjuangan mereka. Cinta PAS kepada dunia semakin kuat dan dek kerana cinta itu PAS sekaligus turut mengadaikan Islam yang mereka julang selama ini. Hakikatnya sebenarnya PAS hanya mempergunakan Islam demi mengapai cita-cita politik mereka.  

Dengan tertubuhnya saketeriat itu, maka suara ulama dan umara secara rasminya bakal didengar dan sinifikan untuk merubah apa sahaja dasar kerajaan yang bercanggah dengan ajaran Islam yang merupakan kunci kepada corak pemerintahan di negara ini. Biarpun negara ini mengamalkan perlembagaan civil dan dasar pemerintahan demokrasi berparlimen, Islam tetap dijadikan asas kepada setiap perlaksanaan dasar oleh kerajaan. 

Jesteru, ilmu dan nasihat dari para ilmuan Islam amat perlu agar setiap langkah yang mahu dilaksanakan kerajaan tidak terpesong dari ajaran Islam itu sendiri. Inilah yang sepatutunya dilakukan oleh pemerintah di dalam pemerintahan mereka dahulu lagi. Sikap ambil mudah kepada golongan ulama dan umara ini menjadi parti pembangkang yang berlabelkan Islam seperti PAS semakin kuat dan berpengaruh. Tamingsari percaya, dengan keperihatinan DS Najib kepada golongan itu, maka karier politik PAS bakal terkubur tidak lama lagi. 

PAS sudah tidak punya modal lagi untuk berpolitik apabila modal Islam yang mereka pergunakan bagi mengaburi mata pengikut mereka sudah tidak boleh lagi digunakan. PAS bakal dilihat tidak releven lagi buat selama-lamanya. Muktahir ini pun semua orang akui, UMNO dilihat semakin Islam dari PAS yang kini menjadi tali barut kepada DAP yang terang-terangan mahu menjatuhkan Islam.    

Kepada pengikut PAS yang taksub, kembalilah kita kepada penyatuan seluruh umat Islam dan Melayu bersama UMNO kerana kita tubuhkan UMNO dulupun kerana kita mahu bersatu mempertahankan Islam, Melayu dan Malaysia ini. Biarlah UMNO sahaja releven untuk memperjuangkan nasib bangsa kita buat selama-lamanya.

Wallahhu'alam.

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif