Rabu, 4 Januari 2012

Dari Pada Sibuk Nak Solat Hajat, Lebih Baik Bang Nuar Buat Solat Taubat!


Solat hajat atau apa sahaja yang berkaitan dengan agama dan Islam pasti akan mengentarkan jiwa raga Anwar Ibrahim. Dulu, blogger anti pembangkang sering mencabar dia ke Mekah bersama DS Najib sekurang-kurang jadikan bumi para ambia itu tempat bertafakur mendapatkan petunjuk Allah atas segala bencana yang menimpa dirinya. Saiful Bukhari sendiri mampu menjejak kaki ke sana kenapa Anwar masih berdolak dalih?

Masakan Anwar berani. Dia sendiripun mungkin takut menjejak kaki ke masjid untuk bersolat Jumaat kerana malu kepada Pencipta-nya yang tidak pernah tidur untuk melihat apa yang dilakukannya dibelakang anjing-anjingnya.

Hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui apa yang dilakukan Anwar bersama Saiful disebuah kondominium di Damansara 4 tahun lepas. Allah jua yang Maha Mengetahui apa yang dilakukan oleh Anwar bersama Eskay dan pelacur Cina. Allah jua yang Maha Mengetahui apa yang dilakukan Anwar bersama Shamsidar Taharim dan segala lelaki-lelaki jambunya. Allah jua yang Maha Mengetahui apa yang dilakukan Anwar bersama Nalakarupan.

Sebagai seorang manusia yang suka bermuka-muka sambil bertopengkan imej warak, sedikit sebanyak Anwar mempelajari dan mengetahui betapa Allah itu Maha Berkuasa menghukum hambanya bila-bila masa yang Dia kehendaki. Di dalam Surah Yassin, AlQuran, Allah menyebut perkataan "Kun Fayakun" iaitu "jadi maka jadilah". Anwar sedar akan semua itu dan dia pasti gentar.

Dek kerana itulah sehingga kini Anwar masih gagal menyahut cabaran ke Mekah, solat hajat pun tumpang-tumpang atau bersumpah menjunjung AlQuran. Berani kerana benar, hakikatnya dia takut kerana dia sentiasa sedar dia bersalah.

Apa yang menyedihkan, ramai lagi orang Melayu terutama dari PAS masih belum menerima hidayah untuk mengenali muka cuak si Anwar. Sehebat mana dia bertapak, dia tetap gentar menapak di bumi Allah ini kerana hanya menunggu masa dan ketika, manusia jenisnya pasti menerima balasan yang setimpal. Anwar juga sedar akan semua itu.

Tamingsari berharap, Anwar akan sempat bertaubat dari segala apa dosa yang pernah dilakukannya. Marilah sama-sama kita doakan.

Wallahhu'alam.

Penulis,

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

NAK BUAT SOLAT HAJAT
KENA LA BUAT SOLAT TAUBAT
BARU APE DOA YANG DIHAJATI DIMAKBULKAN

Tanpa Nama berkata...

kalau betul dia bertaubat, maka alhamdulillah, tapi rasanya.....

apa2pun bang non buatlah sembahyang taubat pastu sembahyang hajat...

regards...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif