Isnin, 27 Februari 2012

Antara Masalah Lynas Dan Khalwat


Suka mencipta polimik yg menyebabkan kekeliruan dikalangan masyarakat, Pakatan Rakyat kini makin dilihat ketandusan isu apabila semua perkara yang mereka cuba bangkitkan mudah dipatahkan.

Terbaru, mereka telah melancarkan demo anti Lynas yang mereka namakan sebagai demo hijau. Walaupun kehadiran mencecah 5K, namun kebanyakkannya tidak betul2 memahami apa itu Lynas sebenar2nya.Namun, keghairahan mereka mengadakan perhimpunan sedemikian akhirnya tercalar apabila salah seorang dari mereka telah ditangkap khalwat. Apa yang mengejutkan, perbuatan terkutuk itu dilakukan oleh seorang berstatus doktor falsafah dan bergelar Ustaz.

PKR selaku peneraju utama demo Lynas terpukau dan terpaku dengan musibah yang melanda.

Apa yang berlaku pasti sukar lagi diterima oleh pengundi atas pagar. Biar 1000 alasan diutarakan, masakan boleh mengatasi kenyataan saksi bahawa adegan khalwat itu berlaku kira2 pukul 2-3 pagi di kamar hotel.

Jelas lagi bersuluh, diantara masalah Khalwat dan juga Lynas, khalwat lebih membahayakan masyarakat apatah lagi ia dilakukan oleh mereka yang bergelar ustaz. Lynas jelas tidak membahayakan orang ramai, tetapi khalwat membawa bahana masalah moral yang lebih besar. Paling tidak boleh diterima, kesannya kepada agama Islam dimata masyarakat bukan Islam.


Wallahhu'alam.

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif