Selasa, 6 November 2012

Lawak Giler Kisah Ini. Mesti Baca

Sekadar Hiasan

Di dalam sebuah pesawat yang sedang mengalami kerosakan enjin dan tetus menjunam ke darat. Di dalam pesawat tersebut cuma ada lima orang aje di dalamnya tetapi beg payung terjun kecemasan hanya ada empat saja.

Penumpang yang pertama berkata " Aku Hafiz Hashim, Malaysia amat memerlukan aku, kalau tidak macammana nanti Malaysia nak menang All England lagi"? Lalu dia pun mengambil beg pertama dan terus terjun.

Penumpang kedua pula berkata " Aku Hillary Clinton, bekas senator wanita pertama Amerika Syarikat, Aku paling bercita-cita tinggi dan aku juga senator New York. Aku juga berpotensi nak jadi Presiden" Lalu dia pun mengambil beg dan terus terjun.

Penumpang ketiga pulak menyampuk " Ah...aku president Amerika Syarikat George W. Bush. Aku ada tanggungjawab berat untuk menjaga negara dan rakyat. Tambahan pula akulah President terpandai dalam sejarah Amerika. Orang Amerika mana yang hendak melihat aku mati?" Dia pun menyentap satu beg dan terus terjun.

Penumpang keempat pula, Osama Bin Laden berkata kepada penumpang kelima, seorang budak berumur 10 tahun. Katanya: " Saya seorang Muslim dan saya berserah kepada Allah untuk menentukan nasib saya. Anak ambilah beg payung terjun yang tinggal itu dan terjunlah!"

Lalu budak itu pun menjawab" Pak Cik jangan bimbang, ada satu lagi beg peyung terjun untuk pakcik. President terpandai dalam sejarah Amerika itu tadi telah terambil beg sekolah saya!!!!?????"

Osama gelak terbahak-bahak........

Wallahhu'alam.

Penulis,
Tamingsari

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif