Isnin, 11 Mac 2013

Pakatan Rakyat, Pakatan FasikRakyat Malaysia tolonglah buka mata seluasnya agar tidak terjerumus dalam penyesalan hanya kerana silap memilih pemimpin nanti. Tamingsari mengajak kepada semua ini bagi mengelak kita semua dipimpin oleh pemimpin yang tidak bermaruah dan anti nasional.

Pakatan Rakyat lantang melabelkan kerajaan BN berasuah. Padahal pembasmian rasuah adalah agenda dalam kerajaan BN yang sentiasa diberi penekanan. Malahan menambahbaik taraf Badan Pencegah Rasuah kepada satu suruhanjaya diraja jelas menunjukkan betapa seriusnya kerajaan mahu menangani permasalah ini.

Tindakan Presiden UMNO merangkap Pengerusi Barisan Nasional mahu semua calon pilihanraya melepasi dahulu tapisan SPRM untuk lulus menjadi calon Barisan Nasional pada PRU13 cukup membuktikan bahawa Barisan Nasional ikhlas mahu pemimpin yang menerajui negara ini bebas rasuah.

Tapi lihatlah di dalam Pakatan Rakyat. Mereka dengan mudahnya menolak untuk tidak mahu melakukan saringan SPRM. Kata mereka, rasuah bukan amalan mereka. Boleh dipercayai kah? Bagaimana boleh dikatakan bersih rasuah di dalam isu balak di Kelantan, tanah rakyat di Lojing Gua Musang, isu pasir di Selangor, isu kandang babi dan isu-isu tanah dan rumah di Pulau Pinang serta isu langgar hutan di kawasan tadahan air di Tasik Pedu. Rakyat boleh menilai sendiri adakah hanya menafikan di bibir sahaja sudah cukup menentukan mereka itu bersih rasuah?

Di dalam Pakatan Rakyat penuh dengan isu moral. Anwar dengan kes liwat yang tidak berkesudahan. Azmin dengan kes ice creamnya. Padahal dua orang inilah yang mahu kita angkat mengjadi pemimpin tetinggi dalam kepimpinan negara. Mahukah kita memiliki Perdana Menteri seorang homoseksual, penzina dan moral paling rendah.

Jadi bukalah mata wahai rakyat Malaysia sekalian.

Wallahhu'alam.

Penulis,
Tamingsari

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif