Khamis, 14 Mac 2013

Penjawat Awam Pro PR : Better Shut Up!

Janji DAP jika memerintah. Masih mahu menyokong pakatan ini?
Bagi Tamingsari undi adalah rahsia. Maka menjadi rahsia jualah rasa mahu membangkang dan sokongan kepada PR. Saranan ini Tamingsari tujukan kepada semua penjawat awam yang makan gaji dengan kerajaan BN sekarang. 

Kenapa perlu terjemahkan sokongan anda kepada PR? 

Di dalam pejabat, kedai kopi dan semua tempat isu politik tidak lekang dari mulut mereka. Maaf kata, ada setengahnya dia hanya seorang budak pejabat dan pemandu kenderaan, tetapi lagak hujahnya sehingga mahu mengajar Perdana Menteri cara mahu memerintah negara dan menguruskan kewangan negara. Padahal kewangan dia sendiri tidak cukup-cukup. 

Setiap penjawat awam ada tangungjawab kepada kerajaan memerintah. Tanggungjawab paling asas adalah menjadi penyampai segala dasar kerajaan kepada kumpulan sasar iaitu rakyat. Jadi sebagai penyampai kita harus adil dan bersih agar apa yang dihasratkan kerajaan pemerintah tercapai. Jika sesuatu dasar itu gagal bukan apa yang dicanang kerajaan itu tidak betul tetapi penjawat awam yang melaksanakannya itu perlu disiasat. Mungkin ada unsur sabotaj. Jika ini berlaku, menurut hukum Islam bukankah ia berdosa kerana pecah amanah dan mengkhianati amanah?

PERLU DIINGAT WAHAI PENJAWAT AWAM SEKALIAN !! Tidakkah anda semua tahu janji DAP untuk mengurangkan penjawat awam jika mereka memerintah persekutuan. Jangan ambil mudah ugutan ini kerana DAP memang terkenal dengan sifat busuk hatinya. Mereka sebuah parti RASIS pasti punya agenda tersembunyi mahu menganggu periuk nasi orang-orang Melayu sebuah bangsa yang amat dicemburui DAP. 

Perdana Menteri Malaysia pernah berkata "Setiap penjawat awam ada hak untuk memilih kerajaan dan pilihlah kerajaan yang betul-betul mahu berjuang untuk rakyat. Menilai keihklasan itu memang sukar tapi ukurlah kejujuran itu dengan track record Barisan Nasional selama ini." Semua penjawat awam tidak boleh menafikan banyak usaha kerajaan BN dibawah kepimpinan PM sekarang menjaga kepentingan dan kebajikan penjawat awam. Tinggal lagi kita ini jenis tahu berterima kasih atau tidak. Kata Nabi S.A.W siapa yang tidak tahu berterima kasih ia juga tergolong dari orang yang tidak bersyukur. Tidak bersyukur bererti kufur nikmat.

Tamingsari memohon kepada penjawat awam yang pro PR itu hentikanlah terjemahan sokongan anda secara jelas. Menyokong sesiapapun itu hak anda. Terjemahkan sahaja ketika undi nanti. Buat masa sekarang, fokuslah kepada tangungjawab anda menyampaikan dasar-dasar kerajaan.

PAS bukan Islam
PKR Tidak Adil
DAP Sangat Rasis

Wallahhu'alam

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif