Rabu, 27 Mac 2013

Tanda Kebesaran Allah Pada Jenazah Uthman Muhammady


Kepada aktivis agama dan politik tanah air pasti tidak dapat melupakan jasa-jasa arwah Ustaz Dr Uthman Muhammady yang telah kembali ke rahmatullah kelmarin akibat serangan jantung. Kehilangan yang cukup besar dan diratapi oleh kawan dan lawan.

Apa yang mengejutkan dan seperti sudah dijangka pengkebumian arwah semalam meninggalkn kesan mendalam kepada pengurus jenazah ulama tersohor ini. Pastinya air mata yang mengalir terubat apabila jenazah arwah dilihat tenang seperti orang sedang tidur dan keluar dari liang romanya bauan wangi yang belum pernah dihidu. Perkara ini diakui oleh mereka yang menguruskan jenazah malahan diakui oleh seorang angggota polis Supt Ghazali Daud.

Tamingsari jumpa luahan ini di facebook milik Ustaz Tuan Asmawi Tuan Umar.

Ulama yang berani dan tegas seperti arwah memang cukup dikagumi. Masih segar diingatan semua bagaimana arwah begitu lantang menegur Anwar Ibrahim yang memperjuangkan Islam liberal. Tuduhan Anwar dan kuncunya mengatakan bahawa negara ini negara sekular disangkal oleh arwah dengan hujahan ilmiah dan penulisan.

Moga ulama dan pejuang yang bersama kerajaan sekarang mengambil ikhtibar dari kejadian ini yang menunjukkan perjuangan kita menentang pengkhianat diredhoi oleh Allah.

Al Fatihah buat arwah.

PAS Bukan Islam
PKR Tidak Adil
DAP Sangat Rasis

Wallahhu'alam

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif