Selasa, 30 April 2013

Report Card Nik Ajiz dah Keluar Tapi Macam Sial !!!


Di Facebook Nik Ajis pagi ini terpampang report card Nik Ajis : Klik Sini

Ini mungkin rentetan dari cabaran Perdana Menteri, DS Najib Razak mahukan empat ekor MB Pakatan keluarkan report card agar rakyat dapat menilai kerja mereka sepanjang 4 tahun sebelum, pemerintahan mereka di negeri yang mereka takluki.

Di dalam kebusukan mulut Nik Ajis mengkritik beberapa produk 1 Malaysia terutama BR1M lihatlah sendiri wahai rakyat Kelantan apa yang sudah dilakukan PAS pimpinan Nik Ajis sepanjang 23 tahun di Kelantan. Apa yang telah mereka lakukan bagi membaiki insfrastrukur dan taraf hidup rakyat Kelantan? Setakad perkenalkan Skim itu dan ini hasil derma rakyat tu baik bagi NGO dan persatuan penduduk sahaja yang buat. Sebagai sebuah kerajaan negeri, ada agenda negeri yang lebih penting yang perlu Nik Ajis fikirkan. Tapi macamana mahu fikirkan hal ekonomi rakyat jika wallet duit dia pun rakyat yang kena buatkan. Mundurlah Kelantan dipimpin orang pemalas seperti ini. 

Kempen berunsur Islam itu memang baik seperti menutup aurat dan sebagainya tapi ada lagi agenda negeri yang lebih penting bagi membantu rakyat perlu PAS fikirkan. Di dalam report card Nik Ajis di atas, langsung tidak disentuh bagaimana PAS membantu mengurangkan jumlah kemiskinan rakyat Kelantan yang ada diantaranya berada di tahap kritikal. Malah tiada langsung peluang ekonomi yang dirancang. Bagaimana dengan bantuan perumahan untuk rakyat? Nik Ajis lupa kah di kawasannya di DUN Chempaka sendiri ada penduduk yang tinggal dalam kandang lembu yang diubahsuai kepada rumah usang? Selain itu, paling penting, PAS langung tidak cakna kepada masalah air bersih yang melanda negeri itu sekian lama.

Lihatlah wahai rakyat Kelantan, PAS dan Nik Ajis memang tidak layak memerintah kerana tidak holistik dan oportunis. Mereka hanya layak duduk di kampung dan menjadi ketua kampung sahaja. Otak mereka jumud dan mereka amat pemalas sekaligus gagal membawa perubahan ekonomi yang besar bagi membantu membangunkan taraf hidup rakyat. Padahal kita sekarang mahu menuju ke arah negara berpendapatan tinggi.

Jika itu saja yang dilakukan PAS sial selama 23 tahun memerintah, PAS perlukan berapa ratus tahun lagi untuk berdaya maju? dan sanggupkah kita gadaikan Putrajaya kepada pemimpin pemalas dan penuh agenda peribadi di dalam PAS?

Di sini Tamingsari mahu tekankan, dengan adanya report card Nik Ajis inilah bukti menunjukkan PAS tidak lakukan apa-apa untuk negeri Kelantan. Jika anda datang ke Kelantan dan melihat flyover, pejabat kerajaan yang mewah dan beberapa projek pembangunan itulah hasil kerja tangan kerajaan pusat yang tidak putus-putus membantu Kelantan sekaligus menafikan tuduhan jahat Nik Ajis mengatakan kerajaan pusat mengabaikan Kelantan.

Tolak Pas, Tukar Kelantan !! 

PAS Bukan Islam
PKR Tidak Adil
DAP Sangat Rasis

Wallahhu'alam

Penulis,

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Orang Melayu Singapura ada kata supaya jangan kaitkan mereka dengan pengundian diMalaysia dan jadikan mereka seolah bogey (hantu) untuk dijadikan bahan omok-omokan. Pun begitu nasib mereka dan agama islam ditangangan PAP apa keistimewaannya? Bukan nak jadikan mereka bogey tapi sekadar menyatakan dan memberi peringatan apa hakikat sebenarnya PAP dan DAP.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif