Khamis, 28 November 2013

Rakyat Selangor Harus Bangga

Apa Asasnya?
Memerintah ikut suka hati kepala bapak mereka.

Inilah ketidakadilan regim kerajaan pimpinan Khalid Ibrahim. Bukan sesiapa mahu mencemburui mereka namun apa asasnya pemimpin negeri di Selangor dinaikkan gajinya sehingga 300%? Walhal jika dibandingkan di peringkat persekutuan gaji PM sendiri masih rendah jika hendak dibandingkan dengan gaji MB Selangor.

Inilah apa yang rakyat Selangor dapat. Menelan air liur selepas digula-gulakan dengan air percuma sehinggakan masih mahu mengekal2 hantu-hantu ini sebagai pembesar negeri. Di dalam suasana ekonomi yang masih tidak menentu disamping rakyat jelata berkira-kira belanjawan peribadi bagi menyerap segala kos sara hidup yang meninggi, pembesar negeri Selangor mengambil kesempatan dari kekayaan negeri. Dengan kenaikan gaji sebesar ini maka perbelanjaan mengurus negeri bakal meningkat lebih dari 300%. Apakah yang akan dikorbankan? Perbelanjaan pembangunan pastinya akan dikurangkan. Masihkan kerajaan BN sibuk mahu membawa rezeki ke negeri Selangor lagi? Masihkah mampu kerajaan Selangor memberi air percuma kepada rakyat Selangor lagi?

Apa yang kerajaan Selangor buat bagi membantu rakyat Selangor sendiri bagi mengurangkan kos hidup mereka? Tamingsari tidak nampak apa-apa. Selangor sebuah negeri maju pastinya memiliki kadar inflasi lebih tinggi. Jurang pendapatan rakyat di Selangor juga masih jauh. Jika MB dan pembesar negeri lain dinaikkan gaji maka jurang pendapatan mereka dengan  rakyat Selangor semakin jauh. Inikah keadilan yang PKR, DAP dan PAS maksudkan? 

Tamingsari amat membantah kenaikan ini dan menyifatkan tindakan mereka jelas zalim.

PAS Perosak Agama
PKR Pemusnah Bangsa dan Pencinta LGBT
DAP Amat Rasis dan Bahaya

Wallahhu'alam

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif