Isnin, 9 Disember 2013

PAS Merompak Atas Nama "Tabung Kemanusiaan Banjir"

Mereka mengambil kesempatan seperti mana mereka lakukan ketika tragedi lahad datu dulu.

NAMA TABUNG KEMANUSIAAN PEMUDA.. tapi masuk dalam akauan PAS? Hasil derma orang ramai akan tercampur dengan duit PAS dalam akaun itu. Lama-lama terlupa ... hehehe bijak penyamun PAS mengebas.

Sementara itu, PAS hanya kasi 1 kampit gandum 5 kilo, 1 tin sardin, 1 kampit beras 5 kilo, 2 cup Maggi dan 1 botol mineral. PAS Kemaman ada mengusahakan bantuan dengan mangadakan Pusat Pengagihan Mangsa Banjir di perkarangan Pejabat PAS Kawasan di Jalan Sulaiman, Chukai Kemaman. Ianya diutruskan oleh Che Alias bin Abd Hamid yang merupakan YDP PAS Kemaman dan Hanafiah Mat selaku Adun Chukai. Bantuan yang diberi berupa Beras 5 kg, Sardin 1 tin, Maggi 2 cup, Air Miniral sebotol, dan Tepung Gandum 1 kg. Dengan keadaan duduk berkongsi-kongsi dan sempit, kat mana nak masak dengan diberi tepong gandum. Mungkin cara masak bergotong royong. 

Yang peliknya, cara pengagihan dilakukan adalah dengan cara mangsa banjir hadir sendiri datang mengutip bantuan dan ianya dikendalikan oleh unit Amal Pas. Dahlah mangsa banjir terpaksa berhadapan dengan pelbagai masaalah dan keadaan banjir menyusahkan untuk mereka ke sana kemari. 

Satu kerja pula hendak pergi ke pusat pengagihan. Betul-betul hanya menyusahkan rakyat.


Tamingsari:
Usaha nak bantu rakyat tu ada ... tapi macam pelik jer ... macam nak menyamun jer ... macam sial jer.. 

PAS Perosak Agama dan Pemecah Bangsa
PKR Pemusnah Bangsa, Pencinta LGBT dan Pro Israel
DAP Amat Rasis, Anti Melayu dan Anti Islam

Wallahhu'alam

Penulis,

Tiada ulasan:

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif