Jumaat, 16 Disember 2016

Hari Pertama MRT Percuma : Netizen Beri Komen Di Astro Awani1. Astro awani telah membuka satu soalan di dalam laman FB nya bertanya tentang komen netizen berkaitan MRT percuma hari pertama hari ini 16 Disember 2016.

2. Tamingsari melihat ramai yang menyokong seorang pengkomen yang mengatakan perkhidmatan percuma itu telah diambil kesempatan oleh warga asing yang diketahui ramai di Kuala Lumpur.

3. Maka, dicadangkan agar perkhidmatan percuma itu hanya diberikan kepada warga Malaysia dan bukan kepada warga asing. Cadangan itu mudah, dan nampak baik namun hakikatnya bagaimana untuk mengasingkan warga Malaysia dengan warga asing? Adakah secara manual?

4. Sudah pasti pengasingan itu perlukan sistem dan relevenkah ia digunapakai sedangkan hadiah percuma itu hanya sebulan dan bakal berakhir 16 Januari 2017 ini?

5. Jadi, tidak ada apa yang boleh dilakukan melainkan sama-sama lah menikmati perkhidmatan ini dan dinikmati secara percuma dalam tempoh sebulan ini.

6. Dengan adanya rangkaian sistem MRT maka ia menambah satu slot baru perkhidmatan awam yang mampu membantu mengurangkan masalah kesesakan lalu lintas di lembah Klang serta meningkatan keefisyenan ekonomi dan perniagaan.

7. Tahniah kepada kerajaan dan syarikat MRT Corp kerana berjaya menyelesaikan projek MRT fasa 1 ini dalam tempoh yang ditetapkan serta menjimatkan RM2,000,000,000,000.00 dari kos projek tersebut.

8. Selamat ber #mrt kepada warga kota.

Wallahhu'alam

Penulis,
تاميݞ ساري

Tiada ulasan:

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif