Khamis, 19 Januari 2017

Wahai Adnan Lain Kali Biar Bijak Sikit1. Hari ini Adnan Mansor Menteri UMNO menjelaskan cadangan nya untuk menghalang motosikal kapcai masuk Kuala Lumpur hanya satu cadangan sahaja.

2. Katanya, jika rakyat tidak bersetuju, maka cadangan itu tidak akan dilaksanakan.

3. Wahai Adnan, rakyat negara mana yang kau rasa akan bersetuju dengan cadangan paling BODOH ini?

4. Motorsikal adalah kenderaan utama mereka yang berpendapatan rendah dan sederhana di bandar metropolitan itu malah sesiapa sahaja yang tidak mahu tersangkut di dalam kesesakan jalan raya akan mengunakan motorsikal sebagai kenderaan alternatif.

5. Alasan Adnan kononnya motorsikal menyumbang kepada pencemaran udara adalah kenyataan tidak berasas kerana pelepasan Karbon Monoksida paling banyak dilepaskan oleh kereta dan kenderaan berat lain.

6. Dalam ramai-ramai yang komen, komen Wan Junaidi salah seorang Menteri UMNO nampak lebih berotak apabila mencadangkan lori dan kenderaan berat sebenarnya disekat memasuki Kuala Lumpur.

7. Cadangan menghadkan lori masuk ke ibu kota amat perlu kerana kenderaan inilah punca utama kesesakan di bandar terutama di waktu puncak. Walaupun disesetengah kawasan di Kuala Lumpur ada melarang kenderaan berat masuk, namun masih belum mencukupi ditambah pula dengan penguatkuasaan yang lemah.


8. Adnan melihat apabila dia cuba menjernikan keadaan dengan menafikan cadangan itu akan dilaksanakan, maka rakyat akan melabelkan dia sebagai hero seperti selalu dilakukan oleh bosnya Najib Razak. Hakikatnya rakyat semakin meluat dengan kebodohan menteri-menteri UMNO yang suka menyusahkan rakyat dan sering gagal mencari jalan yang boleh membantu rakyat.

9. YAB PM, tolonglah gugurkan menteri-menteri tua yang sudah tidak berkualiti seperti Adnan Mansor ini. 

Wallahhu'alam

Penulis,
تاميݞ ساري

Tiada ulasan:

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif